ingrediënten
1 kg rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
2 kleine nieuwe uien
1 sjalotje
1 theelepel tabasco
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel balsamicoazijn
wat blaadjes rucola
zout
peper
bereiding
Breng ruim water aan de kook. Dompel de tomaten 30 seconden in het water. Spoel de tomaten af en pel het velletje van de tomaten.
Snijd de tomaten in blokjes. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verwarm de olie in een pan en fruit het sjalotje met de knoflook 2 – 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak ze 4 – 5 minuten
mee op een laag vuur. Pel de uitjes en snijd ze doormidden.
Pureer de tomaten met de uien, de tabasco en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep tenminste 1 uur in de koelkast koelen. Serveer de soep goed gekoeld, gegarneerd met een blaadjes rucola.
Tip voor de familie
Serveer er een sneetje geroosterd brood met zwarte olijventapenade.